Rubrik

Publicerat: 2010-05-21 Kl: 19:26:34 | I kategori: Jag & allt vad det innebär | 17 kommentarer


Förra veckan var det som om livet stannade upp.

Jag stannade hemma från jobbet på måndagen för att jag var sjuk. Strax före klockan åtta ringer mamma och jag hör på en gång på hennes röst att det har hänt något. Något som inte är bra:

-"Hej lilla gumman" Jag hör på hennes röst att något allvarligt har hänt. Hon tar en kort paus och ansats till nästa mening, och jag vet, och hon vet att den meningen kommer innebära att något för alltid förändras.

..."Mormor har dött."

Två dagar efter mormors fantastiska 92-års kalas gick hon bort. Bara sådär. Helt utan förvarning. Hon hann nog knappt bli medveten om det själv. Det blev som om tiden stod still, vi i närmaste familjen var tillsammans natt som dag och avslutade med att resa iväg tillsammans över Kristi Himmelsfärd. Vilket var fantastiskt bra, jag är så glad och tacksam över mitt och min familjs starka band som vi har till min moster och hennes familj. Jasg älskar dom som min egen familj. Efter helgens slut längtade jag bara efter vardag, jobb och att "återvända till det vanliga". Även om det innebär att vardagen numera kommer vara utan att min mormor finns i livet.

Veckan som gått nu har bara gått i "hundraåttio" och nu tar jag mig en paus, mitt i allt packande för att skriva ett par rader om varför jag bara försvann, vad som hänt och om vad för roligt som ska hända. För inte har ni väl glömt att dagen nu är kommen för mig och min mor att ta del av hennes 60-års present? Mitt i all sorg har det ordnat sig med uppskjutning av uppsägning av mormors lägenhet, hundvakt mm så vi nu kan åka och tillsammans ha en underbar vecka i ett soligt och lagom varmt och härligt Grekland.

Det sista jag vill skriva och vill poängtera är att min mormor aldrig hade velat dö nu. Även om hom var gammal och hade besvär med en hel rad med krämpor och under senaste året varit fram och tillbaka mellan hem och sjukhus så ville hon aldrig ge upp utan hade hela tiden en enorm törst på livet och dess framtid.

Nu måste jag fortsätta att packa och det ska bli så spännade och roligt och fniss och hihihi.... :-)

Solong suckers!
L♥ve ya all.


17 kommentarer, kommentera här!

Mormors dag idag

Publicerat: 2010-05-08 Kl: 09:28:53 | I kategori: Jag & allt vad det innebär | 4 kommentarer
Idag fyller min mormor 92 år och det blir kalas hos henne.
Hon har bestämt att vi ska äta sillsmörgås (sill är väldigt viktigt i min släkt) men till mig har hon bett hemtjänsten köpa "kokt skinka som hon vet att Sofie tycker om". Min älskade, älskade mormor!

Ska köpa en fin lavendel att sätta på hennes balkong, det tror jag hon blir glad över.
Mer saker som står på önskelistan är: en ny ring att ha över vigselringarna som börjar sitta lite slappt, en postkorg att sätta under brevinkastet (som hon önskat sig i alla år men aldrig fått), hudkrämer och body lotions, samt en fin "jumper".  Jag älskar att trots att hon är gammal så slutar hon aldrig att se framåt och ha önskningar.

Ni ska veta att hon är väldigt noggrann med sina önskningar... och är oftast den som har längst önskelista vid juletid.. :D


Tyvärr finns inte hennes hund kvar, hon kunde inte längre ta hand om den och inte vi heller. De sista halvåret bodde hon hos min moster och hos oss. Till slut fungerade det inte. Ingen annan ville och efter att Jessie precis hade dött (mamma hund) så ville jag skydda henne. Så jag åkte själv till Södradjurkliniken och avlivade Nora.


4 kommentarer, kommentera här!

Duschboden..

Publicerat: 2010-05-07 Kl: 20:30:26 | I kategori: HUSBYGGE 2012 | 15 kommentarer


Tror inte jag har jag visat så mycket bilder på vårt nya badrum/badrumsbod eller hemma-spa om du hellre vill det.. ;-)Duschen, med blå mosaik där tanken är att det ska vara som ett "vattenfall" ;)
Jag älskar fönster, att kunna titta ut och duscha.. underbart!

Duschväggen... närbild på mosaiken.Lite lyxiga handdukar (lexington).. tack svärfar!! :)"Utsikt" från duschen... (bastu s:et har lossnat och ska limmas tillbaka)..
"Accia"trall på golvet istället för ful våtrumsmatta...Stegen har Martin snickrat ihop själv :) Jag är väldigt fäst vid badrumsdörren som man ser helt igenom..
Ett av mina få krav.. ;-)
Tvättställ.. under gömmer sig en.. *tumvirrvell* TVÄTTMASKIN!!! :DDDTvättsäck från H&M HOME
Detaljbild.....Lite trist med plastblommor, men har funkat bra nu på vintern... =)Urfina tvättmedelsburkar och egengjorda bokstäver i keramik som jag fått av Petra.
(k för kulör, v för vitt) .. =)15 kommentarer, kommentera här!
RSS 2.0