MINI RODINI OVERALL DARK BLUE

Publicerat: 2012-10-31 Kl: 17:08:00 | I kategori: Babyshopping & sånt | 2 kommentarer


                                    
Egnetligen hade vi (jag) tänkt spara den här som ett minne men så fick Martin mig på bättre tankar att vi (jag) måste faktiskt inte spara på allt. Därför kollar jag nu om det är någon som är sugen på en Mini Rodini overall till sin skrutt?
 
 
 
Storlek 80.
 
 
Köpt på NK kids för 1300:- förra hösten, använd en säsong tillsammans med en annan. Har enbart suttit i vagnen i denna eller krypit i snön. Tvättad en gång i våras, alltså i mycket fint skick.
 
 
HÄR kan ni läsa mer information om overallen och även se en bättre bild på färgen då den ser mer klarblå ut på mina bilder men är mer marinblå i verkligheten om någon nu tycker att det är viktigt.
 
Det gick så bra att sälja Polarn och Pyret overallen så jag kan ju testa med denna också, dock lite sent kanske då alla redan införskaffat overall inför vintern. Men i så fall så får jag spara den... ;-)
 
Intresserad?
 
Maila: litendelavmig@hotmail.com


2 kommentarer, kommentera här!

KÖKSTAPET

Publicerat: 2012-10-31 Kl: 14:34:21 | I kategori: HUSBYGGE 2012 | 11 kommentarer


Tapeten heter Birds in Paradise och kommer fråm PIP Studio/ Intrade.
 
Det är inte helt omöjligt att jag bloggat om detta tidigare för det har varit bestämt ända sedan tapen släpptes men denna tapet ska vi i alla fall tapetsera vårt kök med som fondvägg bakom arbetsbänken. En glas eller plexiskiva som stänkskydd blir det också såklart. Vi älskar den, gör inte ni?
 
Så i juletid får köket alltså bli kitschpyntat... har haft problem med hur jag ska pynta köket pga tapeten men nu har jag bestämt mig att jag kan inte välja tapet utefter julen. Haha. Jag hör ju själv hur orimligt det låter men jag har seriöst gått i desa funderingar. Ja, jag är knäpp i huvudet. Jag vet.


11 kommentarer, kommentera här!

KÖNSFÖRVIRRING?

Publicerat: 2012-10-31 Kl: 13:33:00 | I kategori: Feminism, genus, normer och ideal | 11 kommentarer 
 
Beställde i början av hösten ett par vinterstövlar till Tuva på rea från Zalando. Tummen upp för dessa förutom att de valt att könsbestämma skorna så såklart heter de "boys" eftersom de är blå. Make sense, suck oh no. När ska de större företagen och tillverkarna ta sitt ansvar egentligen och sluta tillverka uppdelade kläder och leksaker m.m. som bara spär på ännu mer om föreställningen om stereotypiska könsroller. Jag blir så trött.
 
 
Minns ni tanten som jag bloggade om när Tuva var liten som ifrågasatte Tuvas kön?
 
"MEN ÄR DET DÄR VERKLIGEN INTE EN POJKE, DET MEEEENAR DU INTE"
 
How come? Tuva hade en blå overall.
 
So what.
 
Men tanten blev på riktigt upprörd. Ungefär som om jag talade om för henne att jorden egentligen är en fyrkant. Hon uppträdde som om hela hennes världsbild raserades. Vad är det för trygghet vi förlitar oss så på i könstillhörighet.
 
Jag rättar aldrig folk som kallar Tuva för pojke, på samma sätt som jag inte bekräftar henne som flicka utan när någon frågar så svarar jag att hon är en Tuva. Hon är så mycket mer Tuva än sitt kön och sin könsroll. Jag önskar så att hon kunde få vara barnet Tuva så många år till...


11 kommentarer, kommentera här!
RSS 2.0