BYGGDAMMSLIVET

Publicerat: 2013-01-31 Kl: 21:28:50 | I kategori: HUSBYGGE 2012 | 7 kommentarer


 
Bygg inte hus om du:
- Har barn, eller är gravid (och därmed snart ska få barn).
-Har dålig ekonomi
-Studerar (=dålig ekonomi)
- ...är föräldraledig (= dålig ekonomi)
- Inte har någonstans att bo under tiden ni bygger
- Inte har tålamod eller svårt att ta motgångar och avskyr väntan
 
Vi klassar in på samtliga punkter och skulle säkert komma på fler. Men som en kompis sa här i helgen så är det lite av vår grej: att köra allt på samma gång. Det får helt enkelt bara gå och det gör det. Oftast. Spelar ingen roll om allt talar för, det kan ändå braka åt skogen så det är bara att köra.
 
Nu vill vi bara att Tuva ska få ett eget hem utan byggdamm...
 


7 kommentarer, kommentera här!

JANUARI, MÅNADEN SOM FÖRSVANN

Publicerat: 2013-01-31 Kl: 17:07:39 | I kategori: Vardag & allt vad det innebär | 4 kommentarer


Januari, gick inte januari väldigt fort? Helt plötsligt är jag tillbaka på jobbet och det är nästan som om jag aldrig gjort annat. Ungefär. Det går fårt att komma in i det igen, just nu är jag väldigt motiverad och taggad och lever på det. På kvällarna har jag däremot stupat i säng. Tuvas första vecka på förskolan med oss på jobbet gick inte lika bra utan hon har varit hemma sedan i tisdags eftermiddag och nu har vi konstaterat en lätt öroninflamation, typiskt. Eller en påbörjan till det. I vilket fall äter hon penicilin (hon måste det eftersom hon har en hörselnedsättning annars vet jag att sjukvården inte ger ut penicillin för det). Mamma och Martin har vabbat och jag hoppas på att Martin eller mamma kan lösa det imorgon med så att jag  kan jobba min första arbetsvecka utan att avvika.
 
Men allt går fint bortsett från att vår Aux-sladd krånglar så jag inte kan lyssna på poddar eller Spotify på dit och hemresan. Det stör mig. Tuva saknar jag om dagarna men nu när hon är hemma så får jag smsrapporter som jag smyger och läser ibland. På kvällarna saknar jag rödvinet, inte för att vi annars drack varje kväll (haha) men nu när inte samma möjlighet finns så saknar jag att spontant bara kunna ta ett glas vin (eller två). Nu ska jag hoppa in i duschen för att tvätta håret vilket ni som känner mig vet att det är topp ett på min shitlist över vardagsbestyr men nu måste duschmössan av och en dag till med torrschampo funkar helt enkelt inte. Bara att bita i det sura äpplet...
 
 


4 kommentarer, kommentera här!

ALLT FÖR KORVEN

Publicerat: 2013-01-29 Kl: 17:56:53 | I kategori: HUSBYGGE 2012 | 14 kommentarer


Det är så lätt när man drömmer att skena iväg "en sån ska vi va och en sån och en sån" sen när drömmarna ska bli till verklighet är det inte lika lätt att få precis allt som man drömt om. Vi har drömt om detta i fyra år och en av sakerna som vi drömt om är en öppen spis. Men jösses, vad dyrt det är. Visst när vi ändå håller på så är det dumt att inte göra det på en gång men det är mycket dolda avgifter som blir väldigt höga i längden (som med allt vad gäller ett husbygge).

Men vi har i alla fall bestämt oss för att satsa på brasan så vi har gjort skorsten och lagt murbruk så nu sjutton ska det bli korvgrillning i huset till hösten. Idag beställde vi spisen och den kommer bli som bilden nedan. Egentligen hade vi spanat in oss på en vars glas öppnades uppåt så det blev som en helt öppen spis men det funkade inte så nu blir det en "enklare" variant.

En kakelugn hade varit en ännu större dröm men det här blir också bra. Bättre än alla moderna plåtburkar som fölk eldar i nuförtiden.14 kommentarer, kommentera här!
RSS 2.0