VI VET ÄNDÅ HELA TIDEN ATT HON ÄR BÄST

Publicerat: 2013-06-28 Kl: 07:06:25 | I kategori: Tuva & allt vad det innebär


Testerna börjar nu bli så stabila att vi helt kan ringa in Tuvas hörselnedsättning. De visar ungefär samma vid varje mätning och svänger inte mer än några decibel på vissa frekvenser. Vi ska göra ett test till inom ett halvår sen tycker läkaren att vi med mer säkerhet kan konstatera exakt hur hörselnedsättningen ser ut. Hennes trösklar ligger på 45 - 50 db. Diskanten (alltså ljusa toner) är sämre och likaså vänsterörat. En måttlig hörselnedsättning på en tregradig skala.

Tänkte jag skulle skriva några rader om hur jag känner inför detta men jag kan bara få fram fyra bokstäver: jaha. Jaha, informationen är mottagen och känslorna är desamma som jag tror för alla föräldrar oavsett funktionshinder eller ej. Att vi alltid ska stå bakom och bana vägen för våra barn och hjälpa dem på vägen oavsett hinder. Jag tänker inte så mycket på hennes hörselnedsättning och hur den påverkar eller kan komma att påverka henne. Jag vet däremot att den kommer att göra det och bli mer framträdande längre fram och då kommer vi alltid att vara där.

Jag tänker mer på hur jag kan bidra till att stärka henne som person i sitt eget jag. Det är det viktigaste för oss. Att hon är trygg i sig själv och med sig själv. Sen är vi såklart lite mer medvetna om språket och hur vi kommunicerar och hur vi kan skapa de bästa förutsättningarna för kommunikation både i stunden (som att inte ha musik eller tv på när vi inte lyssnar eller tittar) eller för framtiden (prata, prata, prata och ge massor utav ord).

Men alltså Tuva, vår fantastiska bästa Tuva. Som inte ville prata alls, inte härma, inte ljuda som var sen med orden och oroade andra så mycket att vi förra hösten åkte varje vecka mellan logoped och specialpedagog och ett tag var det även tal om en eventuell språkstörning. Nu är hon helt åldersadekvat i sitt talspråk och då snackar vi inte för en hörselnedsatt.

Men det spelar ingen roll vad de säger, vi vet ändå hela tiden. Tuva är bara bäst. Bäst i att vara sig själv och den mest bästa personen på jorden och inga hörseltester eller språktester kan ändra på det eller vår uppfattning i om hon är bättre eller sämre. Inga tester i världen kan ändra eller påverka vår uppfattning som vi haft sedan den första dagen, att vår Tuva är det allra finaste som finns.




Kommentarer
Postat av: Jane

Bästaste, goaste Tuvafisen!!!

2013-06-28 @ 08:18:53
URL: http://janehaglund.se
Postat av: michaela- mamma till tre 💗

åh. så fint sofie. och så himla sant. bästaste tuva!

2013-06-28 @ 08:32:53
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Emma - hörselresan

Oj vad jag håller med! Det vi kan göra för våra barn är att se till att de är trygga i sig själva och vem de är. Att de inte är sin hörselnedsättning, att de är Tuva, att de är Henry.

Och sedan får väl vi föräldrar vara redo att bråka och vara besvärliga för att våra bästa ongar ska få de absolut bästa förutsättningarna. Våga vara besvärlig!

2013-06-28 @ 09:09:28
URL: http://horselresan.blogspot.se
Postat av: Emelie

Såklart! Det är ju så det ska kännas och vara. Våra underbara ungar är det bästa och mest värdefulla som finns oavsett.

2013-06-28 @ 10:18:44
Postat av: hörsel-carro

word!

2013-06-28 @ 14:09:04
Postat av: Malin S

Det är så det ska vara ju med oss föräldrar :)

Underbar bild dessutom!!

2013-06-28 @ 15:13:24
URL: http://www.malinstolt.com/
Postat av: Anna

Åh vad du berörde mig. Det spelar ingen roll att man är sen med något. Barn tar saker i sin egen takt. Och vad fantastiskt att hon gjort sådana kliv framåt. Stor kram och ha en fim helg med fina köket och allt det kan innebära:-)

2013-06-28 @ 19:18:59
URL: http://frokenstockholmare.se
Postat av: Sara

Så fint ❤.

2013-06-29 @ 12:52:51
Postat av: Nina - Glamourmamman

Såklart ni vet <3

KRAM

2013-06-29 @ 20:16:47
URL: http://glamourmamman.blogg.se
Postat av: Carolina

Så bra skrivet Sofie! ❤

2013-06-30 @ 08:17:36
URL: http://ljuvligacarolina.blogg.se
Bloggen har flyttat till litendelavmig.se - det händer inget mer här!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0