Rubrik

Publicerat: 2010-05-21 Kl: 19:26:34 | I kategori: Jag & allt vad det innebär | 17 kommentarer


Förra veckan var det som om livet stannade upp.

Jag stannade hemma från jobbet på måndagen för att jag var sjuk. Strax före klockan åtta ringer mamma och jag hör på en gång på hennes röst att det har hänt något. Något som inte är bra:

-"Hej lilla gumman" Jag hör på hennes röst att något allvarligt har hänt. Hon tar en kort paus och ansats till nästa mening, och jag vet, och hon vet att den meningen kommer innebära att något för alltid förändras.

..."Mormor har dött."

Två dagar efter mormors fantastiska 92-års kalas gick hon bort. Bara sådär. Helt utan förvarning. Hon hann nog knappt bli medveten om det själv. Det blev som om tiden stod still, vi i närmaste familjen var tillsammans natt som dag och avslutade med att resa iväg tillsammans över Kristi Himmelsfärd. Vilket var fantastiskt bra, jag är så glad och tacksam över mitt och min familjs starka band som vi har till min moster och hennes familj. Jasg älskar dom som min egen familj. Efter helgens slut längtade jag bara efter vardag, jobb och att "återvända till det vanliga". Även om det innebär att vardagen numera kommer vara utan att min mormor finns i livet.

Veckan som gått nu har bara gått i "hundraåttio" och nu tar jag mig en paus, mitt i allt packande för att skriva ett par rader om varför jag bara försvann, vad som hänt och om vad för roligt som ska hända. För inte har ni väl glömt att dagen nu är kommen för mig och min mor att ta del av hennes 60-års present? Mitt i all sorg har det ordnat sig med uppskjutning av uppsägning av mormors lägenhet, hundvakt mm så vi nu kan åka och tillsammans ha en underbar vecka i ett soligt och lagom varmt och härligt Grekland.

Det sista jag vill skriva och vill poängtera är att min mormor aldrig hade velat dö nu. Även om hom var gammal och hade besvär med en hel rad med krämpor och under senaste året varit fram och tillbaka mellan hem och sjukhus så ville hon aldrig ge upp utan hade hela tiden en enorm törst på livet och dess framtid.

Nu måste jag fortsätta att packa och det ska bli så spännade och roligt och fniss och hihihi.... :-)

Solong suckers!
L♥ve ya all.


17 kommentarer, kommentera här!
RSS 2.0