Min födelsedagshelg

Publicerat: 2010-10-31 Kl: 14:38:56 | I kategori: Resor & utflykter


Efter en väldigt omtumlande torsdagskväll och en natt med konstiga drömmar och orolig sömn så var det kanske egentligen till Martins fördel att jag var lite omtumlad och därför var lättare att lura. På fredagsmorgonen hade vi ett inplanerat MVC besök och efter det tänkte vi genomföra vår plan som vi haft hela veckan att kolla in födelsedagspresenter och babystuff på Nacka Forum. Väckarklockan ringde onödigt tidigt vilket jag kommenterade, men Martin steg upp och jag hörde att han höll på med något länge i garderoben men jag tänkte att han kanske plockade in alla kläder som jag dagen innan rivit ner på golvet för att jag inte hittat min nya kjol (tilläggas bör att det var han som innan vikt in kläderna och han som "gömt" min nya kjol). I efterhand har jag fått veta att han svalde ett raseriutbrott när han såg alla kläder som han ägnat timmar åt att vika in och därför inte visste vad han skulle ta med sig till mig i denna röra. Så därför blev det enbart ett ombyte som han smög ner i en resväska. Sen åt jag frukost, klev upp gjorde mig iordning. Ett roligt minne är hur jag går omkring och borstar tänderna och registrerar att min plattång ligger på en sittpuff i vardagsrummet och tänker "bra, den ska jag använda sen". Sen när jag hade klätt på mig och sminkat och fixat mig så kan jag inte hitta plattången. Skäller på Martin som säger sig inte ha en aning om var den kan vara och jag säger något i stil med att "men jag VET att jag såg den för tjugominuter sedan på den sittpuffen, DU måste ha gått i väg med den någonstans". Vad som i själva verket har skett då är att han har tagit med sig den och lagt i resväskan i bilen. Så han drar ihop någon lögn om att han måste gå ut med soporna och lägga i bilen (vi har inte egen soptunna hos oss) så det köper jag. Men istället så hämtar han plattången ur resväskan i bilen och sen "oj, älskling vet du, den låg i köket". Och så tycker jag att jag får "vatten på min kvarn" att han är världens slarvigaste och snurrigaste människa som inte har koll på någonting och tar min plattång och lägger den i KÖKET!?!

Efter ett fantastiskt lyckat besök hos barnmorskan kan jag äntligen slappna av från gårdagens händelse och bara är bubbland glad och ifrågasätter inte alls när han svänger av till statoil "för att köpa en ny lampa för en av våra baklyktor har slocknat och han vill inte åka in i Stockholm utan baklykta". Sen kommer han ut från Statoil utan någon lykta och säger att de inte hade någon. Jag köper det helt och fullt för jag är rätt ointresserad och annars skulle jag blivit superirriterad för att "stanna för någon lite onödig baklykta". Vad han i själva verket har haft för sig är att han har letat efter ett födelsedagskort för han ville skriva något roligt och ge med det som present i handen det vi komma skall och göra. Han hann ju varken packa eller förbereda någonting eftersom det blev som det blev kvällen innan. Sen på motorvägen in mot Södertälje händer det något lustigt igen, ett 019 -nummer ringer på Martins mobil vilket jag hinner registrera och tala om innan jag ger honom telefonen. Alltså riktnumret till vår tidigare bostadsort. Han svarar och när han lägger på och jag frågar vem det var så svarar han "äh det var bara någon försäljare". Någonstans långt inne vet jag att jag tänkte "konstigt det lät inte som han pratade med en försäljare". Men jag köper det återigen och fortsätter att vara bubblande glad och prata och analysera om vårt lyckade MVC besök.

Sen kommer vi till Södertälje, och då händer det något. Han svänger av motorvägen och jag tänker att han ska till Statoil igen och kolla om han kan få tag på den där himla lampan. Men, istället för att ytterliggare svänga av ner mot hamnen och macken så fortsätter han på E20 mot Strängnäs, Eskilstuna, Göteborg... Jag blir irriterad för att han åkt fel och fräser av med något i stil med "Men hur åker du nu, skulle ju åkt ner där för att komma till macken åhhhhhh...." Mer hinner jag inte klaga på honom för han tittar på mig och utbrister med sin bästa Martin exalterade-överraska-Sofie-röst-och-uttryck: "Nu ska vi till Örebroooooooooooo". Jag blir helt ställd, chockad och förstår ingenting men samtidigt förstår jag att han menar allvar för det går inte att ta miste om på hans lyckliga ansiktsuttryck. Sen följer en massa fnitter, frågor, lite lyckotårar gapskratt och vi pratar en massa i munne på varandra. Jag får veta att vi ska bo på hotell (!!) och ut och äta, mysa och att det här är min födelsedagspresent eftersom alla helgona helgen i år infaller under min födelsedagshelg och lördagen då är röd dag. "Men vi har ju inga kläder med oss" säger jag, han svarar att det har han visst det i bakluckan. Och sen börjar jag fråga ut honom om vad han har med vilket visar sig vara enbart ett ombyte; ett par jeans, underkläder, en mamatunika. Smink har han plockat med det som han tror att jag använder "herregud tänker jag det här kan bli spännande". Senare visar det sig att sminket hade han fått med helt rätt, men däremot ingen ansiktsrengöring eller fuktighetskräm eller hårborste. Blev till att komplettera det på stan. Och det där samtalet som ringde i bilen.. det var från hotellet som skulle bekräfta hans bokning.

Snacka om att jag blev helt totallurad. Till historien hör även till att nämna att detta har varit typ det enda jag önskat mig från honom, att bara få komma bort och bo på hotell och mysa tillsammans. Och kring detta har vi haft en massa diskussioner som b.la gjort mig ledsen då han sagt att det är en astråkig grej att ge i 25-års present och ja, ni kan tänka er... Den lilla lurifaxen! Vi hade superunderbara dagar och vi har skrattat så himla mycket. Jag har fått gå i min sakta takt och han har lunkat med mig och suttit och vilat med mig när det behövts. Vi har pratat en massa gamla minnen från vår gamla stad som vi bodde i i nästan tre år. På kvällen satt vi i hotellbarens after work och drack drinkar och åt tilltugg från AW buffén. Sen så gick vi sent ut och åt på italiensk restaurang. SÅ MYSIGT! Igår var vi i Mariebergs köpcentrum bland annat innan vi åkte hem. Med mig hem har jag ett stort paket med en födelsedagspresent som jag fått välja ut men jag tänker inte öppna den för ens på min födelsedag!



Tack hjärtat för en underbar helg. ♥
Precis så som jag önskade mig, att få dela den obegränsat med dig!




Kommentarer
Postat av: Emma

UNDERBART mysigt ser ni ut att haft tillsammans!

Din älskling verkar vara en mycket snäll själ. Det är minsann kärlek att överraska någon såhär! : - )



Ha en fortsatt mysig helg tillsammans!



KRAMAR

2010-10-31 @ 15:15:16
URL: http://jemsi.blogg.se/
Postat av: Carolina

Va mysigt de låter! Jag gjorde så där för Andreas när han fyllde i februari. Hade smygpackat, fixat barnvakt, bokat hotell osv. Hade sagt att jag fixat barnvakt under dagen så vi skulle åka till ikea och hade sen planerat att inte säga nått förän precis innan man svänger av till ikea. Men så kvällen innan får Edvin sitt första kruppanfall så vi får åka iväåg med honom... Vi visste inte först att de var just krupp och han var riktigt hängig. Hotellet var tvunget att avbokas kvällen innan så jag fick avslöja min hemlighet på kvällen så att vi tillsammans kunde avgöra om vi skulle åka eller inte.. Bestämde iallafall att åka men jag känner mig fortfarande lite bitter över att hela planen inte gick som jag ville efter alla mina förberedelser! Får helt enkelt ta igen de nått annat år!

Stor kram

2010-10-31 @ 16:59:27
URL: http://ljuvligacarolina.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Vilken toppen present och återigen vilken toppenkille du har:)



Mysigt med en helg i Örebro. Var det på Clarion ni bodde, tycker jag känner igen vovvarna på sängen.



Sköt om er och var rädda om er. Kram

2010-10-31 @ 17:32:06
URL: http://livetuppochner.blogg.se/
Postat av: Carolina

Ja snittet sitter ju så att de inte syns men det är fortfarande lite rött men de kanske är så de ska se ut, vad vet jag?! Det sprack upp ett par gånger i ena kanten så där syns de nog lite mera. Men man får väl vara glad att det inte var ett sk "ur-akut" snitt för då skär dom ju lodrätt istället...

Någe brun vet jag inte om jag är, måste vara kameran som gör de för jag tycker jag är helt kritvit!



Kommer absolut berätta om röntgen sen!

Kram

2010-10-31 @ 17:54:38
URL: http://ljuvligacarolina.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Vilken härlig "berättelse" och vilken mysig födelseagspresent, bra karl du har må jag säga =)



kram

2010-10-31 @ 18:19:05
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Zandra

KÄRLEK!! Han är allt bra din karl! :-)

Hoppas ni haft en skön Söndag också.

Kramar

2010-10-31 @ 18:20:27
URL: http://lillalallas.blogg.se/
Postat av: Åsa

Låter helt toppen det där :) tänk så de kan lura oss våra män :)



Hoppas ni haft en underbar söndag :)



Kramar

2010-10-31 @ 18:50:11
URL: http://pyretiminmage.blogg.se/
Postat av: madde

SÅ mysigt! Måste visa min P vad du har skrivit så han kan överraska mig någon gång i framtiden ;D



Puss & kram till er alla 3

2010-10-31 @ 20:27:10
URL: http://madeleinemis.blogspot.com
Postat av: Anna S

Om jag blir lämnad nån dag (Gud låt det inte ske) så vill jag flytta in och bo med er!! Snälla säg att jag får det!?!!!

När ni byggt huset kan ju tjejerna också få plats, viiiist ;).

Puss

2010-10-31 @ 21:46:31
URL: http://ansobloggar.blogg.se/
Postat av: Malin S

Det är en bra man du hittat dig. Och en bra kvinna som han hittat =)



Alltså, jag har inte författat någon utslajningsberättelse än. Skandal! Nu börjar minnena blekna och under själva ingreppet var jag ganska dimmig så jag får ta maken till hjälp. Jag vill verkligen skriva ner det. Är ju så bra att ha bloggen och gå tillbaka i. Handen på hjärtat så tyckte jag snittdagen var vidrig. I efterhand kan jag dock känna att jag inte behövt känna så. Jag hade liksom fel "mental" inställning. I och med att vi fick veta att Amy låg i säte så sent blev det hela så forcerat och jag hann inte riktigt bearbeta den nya situationen. Idag skulle jag absolut kunna tänka mig att genomgå ytterligare kejsarsnitt. Du får gärna fråga något specifikt annars kan jag gagg på i oändlighet, hi hi ;) kram kram

2010-10-31 @ 21:50:41
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tack för alla gulliga kommentarer - ni gör mig så GLAD!!!



Puss!



Sofie

2010-10-31 @ 22:25:14
Postat av: Caroline

Åh. Wow. Vilken underbar helg och vilken underbar kille. Det där var då grymt tänkt o planerat. Och det med plattången var ju bara allt för härligt. Kan nästan höra ditt gnällande framför mig, om man nu kan säga så.... :)

2010-10-31 @ 22:47:07
URL: http://carromeller.blogg.se/
Postat av: Malin;

Åh så underbart gulligt av Martin! Och att han klarade av att hålla sig när det hakade upp sig! Ni har det bra som har varandra, ni två. Kram

2010-11-01 @ 11:46:42
URL: http://malinlolita.blogg.se/
Postat av: Cissi

Vad mysigt med en överrasking och en hel helg också ;)



Grattis i efterskott!

2010-11-02 @ 11:07:10
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Caroline

Skriver på ett inlägg långt, långt ner...så ingen ser vad ja skriver. Skäms nämligen lite :) Tänka bara säga att ja blev lite avis på den där Carolina. Jag vill också spendera en hel dag med dig i verkligheten! haha... ja är en knäppis som ens erkänner det. men ja önskar verkligen att du bodde i Gbg o att vi kände varandra i verkligheten. Du verkar nämligen så himla härlig o en riktigt energispridare...hahahaha. Skrämde ja dig nu? Hoppas inte det. För isf kniper ja igen nästa gång nån knasig tanke dyker upp...haha..

2010-11-03 @ 16:50:00
URL: http://carromeller.blogg.se/
Bloggen har flyttat till litendelavmig.se - det händer inget mer här!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0