SOMMAREN ÄR RÄDDAD

Publicerat: 2013-06-30 Kl: 17:45:31 | I kategori: Vardag & allt vad det innebär | 0 kommentarer


Nu har vi så himla bra sommarplaner så åh, vad glad jag nu känner mig inför semestern. Innan var jag lite orolig för att vi bara skulle vara hemma och bygga eller känna dåligt samvete för att vi inte byggde men nu hat vi en liten resa planerad!

Vår sommar kommer bjuda på bland annat: Martins födelsedag (om han nu blir firad pga dötråkiga önskningar), Jenny med familj ska komma hit, en eventuell tältnatt med Tuva, Bao i Trosa (måste lösa barnvaktsfrågan) sen efter Bao så tar vi flyget till Lübeck. Vi bokade resan igår, där tar vi över mammas husbil och svennebananar oss hemåt och avslutar med att hälsa på i Örebro! Det ska bli då härligt och nu blir det en lagom blandning med att vara hemma men även bortrest. Martin vill sätta igång mes övergången men jag tycker inte att det är lika bråttom. Där har ni konflikten. Men nu mina vänner är den löst och båda är nöjda.

Jag tror det här blir jättebra och jag tror Tuva kommer få en rolig sommar!

Däremot är jag besviken över att ingen vän kan gå och gifta sig då vi vill gå på bröllop!

https://cdn1.cdnme.se/516330/6-3/pic_51cfdd0be087c35c47812096.jpg">https://cdn3.cdnme.se/516330/6-3/pic_51cfdd0be087c35c47812096.jpg">https://cdn1.cdnme.se/516330/6-3/pic_51cfdd0be087c35c47812096.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/516330/6-3/pic_51cfdd0be087c35c47812096.jpg" class="image">0 kommentarer, kommentera här!

VI VET ÄNDÅ HELA TIDEN ATT HON ÄR BÄST

Publicerat: 2013-06-28 Kl: 07:06:25 | I kategori: Tuva & allt vad det innebär | 10 kommentarer


Testerna börjar nu bli så stabila att vi helt kan ringa in Tuvas hörselnedsättning. De visar ungefär samma vid varje mätning och svänger inte mer än några decibel på vissa frekvenser. Vi ska göra ett test till inom ett halvår sen tycker läkaren att vi med mer säkerhet kan konstatera exakt hur hörselnedsättningen ser ut. Hennes trösklar ligger på 45 - 50 db. Diskanten (alltså ljusa toner) är sämre och likaså vänsterörat. En måttlig hörselnedsättning på en tregradig skala.

Tänkte jag skulle skriva några rader om hur jag känner inför detta men jag kan bara få fram fyra bokstäver: jaha. Jaha, informationen är mottagen och känslorna är desamma som jag tror för alla föräldrar oavsett funktionshinder eller ej. Att vi alltid ska stå bakom och bana vägen för våra barn och hjälpa dem på vägen oavsett hinder. Jag tänker inte så mycket på hennes hörselnedsättning och hur den påverkar eller kan komma att påverka henne. Jag vet däremot att den kommer att göra det och bli mer framträdande längre fram och då kommer vi alltid att vara där.

Jag tänker mer på hur jag kan bidra till att stärka henne som person i sitt eget jag. Det är det viktigaste för oss. Att hon är trygg i sig själv och med sig själv. Sen är vi såklart lite mer medvetna om språket och hur vi kommunicerar och hur vi kan skapa de bästa förutsättningarna för kommunikation både i stunden (som att inte ha musik eller tv på när vi inte lyssnar eller tittar) eller för framtiden (prata, prata, prata och ge massor utav ord).

Men alltså Tuva, vår fantastiska bästa Tuva. Som inte ville prata alls, inte härma, inte ljuda som var sen med orden och oroade andra så mycket att vi förra hösten åkte varje vecka mellan logoped och specialpedagog och ett tag var det även tal om en eventuell språkstörning. Nu är hon helt åldersadekvat i sitt talspråk och då snackar vi inte för en hörselnedsatt.

Men det spelar ingen roll vad de säger, vi vet ändå hela tiden. Tuva är bara bäst. Bäst i att vara sig själv och den mest bästa personen på jorden och inga hörseltester eller språktester kan ändra på det eller vår uppfattning i om hon är bättre eller sämre. Inga tester i världen kan ändra eller påverka vår uppfattning som vi haft sedan den första dagen, att vår Tuva är det allra finaste som finns.
10 kommentarer, kommentera här!

SÄG TILL NÄR JAG BLIR ODRÄGLIG

Publicerat: 2013-06-28 Kl: 06:27:40 | I kategori: Vardag & allt vad det innebär | 2 kommentarer


Att bara ligga i soffan tillsammans och titta en film. Vill man är det bara att gå till sitt kök och hämta något att äta. Blir man nödig är det bara att gå till toaletten. Spola kan man också. Det är så fantastiskt. Rent av lyxigt. Ni får leva med mina überpositiva inlägg ett tag till. Säg till när jag blir odräglig.2 kommentarer, kommentera här!
RSS 2.0