EN MÖRK DAG FÖR EUROPA

Publicerat: 2014-05-26 Kl: 11:57:35 | I kategori: Film, TV


Jag vet jag är en sopa. Tanken var att byta till wordpress, flytta lasset dit och maila lösenord till alla som mailat och bett om det men så hade jag sönder datorn och därmed tappade jag all lust. 

Men nu går jag omkring här och kan inte samla eller ta tag i mig utan jag behöver ett utrymme att skriva av mig. Sociala medier är inte tillräckligt, jag måste få utlopp för allt det jag känner efter eu-valet. 

Jag kan inte hantera att Sverigedemokraterna fick den framfart som de fick. Att högerextremismen bara växer och växer i Europa och i Sverige. Det är så fruktansvärt otäckt och oroande och det känns som om vi backar tillbaka i samhällsutvecklingen. Har Europa inte lärt sig någonting, är vi tillbaka till 1930-talet? 

Det är så vidrigt att se från SD's valvaka hur dem jublade när de mottog franska nationalsocialistiska Nationella Frontens valresultat. Mamma som var med oss i valvakan höll för ögonen av äckel, som om hon skulle ha sett närbilder på avföring men det är omöjligt att känna annat än äckel. Nu när SD får alltmer makt går de från att de tidigare utnämnt sig som syndabockar "sluta kalla oss rasister" till att öppet meddela att de kan tänka sig samarbete med de riktigt högerextrema partierna i Europa. Det förvånar internen det är så fruktansvärt vidrigt men det som förvånar mig är alla ni som säger er "inte kunna så mycket om politik" eller "inte bryr sig". Hur kan ni med er själva eller var håller ni hus? Det är dags att vakna nu och ta ställning. 

Sen måste jag såklart tillägga att jag kurrar gott inombords åt att se moderaternas fall och är varm över att se att svenskarna istället röstade för jämlikhet, feminism och miljön men hurraropen fastnar i halsen och det som egentligen borde vara en solig och härlig måndag känns istället mörk och tung. 


Kommentarer
Postat av: Sanna F

Så himla glad över att läsa ett klokt inlägg av dig igen. Så fruktansvärt tråkigt att ditt kloka inlägg ska behöva handla om rasism. Tänk om efterspelet av valet fått handla om f!s och mps framgång samt att röster på sd uteblivit, vilken dröm det hade varit. Tråkigt att verkligheten i Europa är brun och inte rosa.

2014-05-27 @ 08:49:51
Postat av: Emi

Jag håller med dig! Det är vidrigt vidrigt vidrigt! För hela Sverige! Och så tänker jag på min dotter, med utländskt namn som alltid kommer att ses som en invandrare i samhällets ögon trots att hennes mamma är svensk (och hennes pappa turk. Med svenskt medborgarskap). Men på hennes utseende och namn kommer hon alltid att vara oönskad av SDare. Vad är det för värld jag låter henne växa upp i? Och vilka är dom? VEM är det som röstar på dem!? Jag fattar inte!

2014-05-31 @ 19:28:47
Postat av: Emma

Håller helt med dig.. Man blir riktigt rädd, förstår inte att vi inte kommit längre 2014.. Ingen lär sig något av historien tydligen. =(
Nej, äcklad riktigt äcklad.. Vi är alla människor! <3

Så nej, här kunde inte heller firas särskilt mycket över Moderaternas fall..

Bloggen har flyttat till litendelavmig.se - det händer inget mer här!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0